Weer terug naar Europa: de oceaanoversteek van west naar oost

 


Windbreker voor anker in Marigot Bay, in het Franse deel van St.Maarten.

Gek genoeg voelt het al alsof we in Europa zijn. Ondanks de onmiskenbare Caribische sfeer en het warme, turquoise water. Want we betalen in Euro's, we kunnen gewoon ons telefoonabonnement gebruiken en in de supermarkt is stokbrood, kaas en wijn verkrijgbaar tegen redelijke prijzen. 
Anders dan aan de Nederlandse kant! Daar betaal je in US dollars en is het echt een Caribisch eiland, met Nederlandse invloeden zoals douane en wetgeving. En ingericht op toerisme, vooral vanuit de USA.

Hoe dan ook, om écht weer in Europa verzeild te raken, moeten we de Atlantische Oceaan weer oversteken. We zijn er klaar voor! Woensdag 25 mei hijsen we de zeilen en zetten we koers naar het noorden. Zodra we noordelijk genoeg zijn, hopen we een gunstige wind te hebben om weer terug te zeilen naar Europa: om precies te zijn naar de Azoren (en dan zijn we officieel in Portugal!).

De weersverwachting geeft, met een korreltje zout op de langere termijn, vooral heel weinig wind op. Het maakt dat we al bijna een week een beetje afwachten. Want als je toch naar een windstilte toe vaart, heb je geen haast!
Maar nu alle klusjes wel gedaan zijn, willen we toch graag gaan varen. Licht weer betekent alle zeilen bij! 
Laten we hopen dat het inderdaad licht weer wordt. En blijft.

Dan zijn we ergens half juni op de Azoren. En daar willen we graag wat langer zijn voordat we echt weer naar Nederland terugvaren.

Ahoy!

Reacties

Populaire posts van deze blog

De grote oversteek!

Lekker onderweg!

Sweet 'n hot Suriname!