Oceaanklus geklaard! Nu vakantie in Bretagne

 


We zijn weer thuis! Altijd natuurlijk aan boord, maar onze laatste oceaan-etappe vanaf de Azoren zit erop en het voelt echt als thuiskomen, al zijn we nog in Bretagne.

In september 2021 vertrokken we uit Hellevoetsluis in bijna één streep naar Camaret, Bretagne. En van daaruit onze eerste meerdaagse oversteek, de Golf van Biskaje. Nu hebben we onze Atlantische 'cirkel' rond gemaakt, op 24 juli (Edgar's 55e verjaardag!) viel ons anker nog net voor middernacht (boordtijd, GMT) bij Camaret.

Hiermee is onze 'oceaanklus' geklaard, tijd voor vakantie! We hebben in totaal nog vijf hele weken om weer terug te komen naar Nederland, dan begint mijn werk bij de Muziekschool in Rotterdam weer. Daar ga ik zeker met verse energie weer aan de slag, maar nu dus nog even vakantie. Nu we zulke lange afstanden hebben gevaren, zien we het laatste deel naar Nederland echt als een klein stukje. Als we een paar dagen goede wind hebben, kunnen we er zijn. 

Dus genieten we volop van Bretagne, waar we al vaker hebben gezeild én meededen met festivals voor klassieke schepen in Brest, Douarnenez en l'Aber Wrac'h, waar we nu ook naartoe gaan en zeker zeilvrienden zullen ontmoeten. 

Eerst verkennen we een paar dagen wat meer van het gebied Rade de Brest. Hier zijn we nog lang niet uitgekeken, maar het is tijd om naar l'Aber Wrac'h te zeilen voor het festival. Wat een feest om weer tussen allemaal klassieke, traditioneel getuigde schepen te varen! Bij de 'parade' op zaterdag halen we ons hart op, maar ook op de steiger en bij de crew-borrels die de organisatie aanbiedt als PPVR (paté, pain, vin rouge).

Na het festival ankeren we op mooie plekjes, fietsen naar de lokale weekmarkt, genieten van het lange zomerlicht en de vele klassieke bootjes en ontdekken we hoever we de rivier op kunnen varen.

Gelukkig staat er een hardnekkige wind uit het noordoosten. Voorlopig blijven we hier!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Sweet 'n hot Suriname!

Azoren: eiland hoppen met nieuwe zeilvrienden