Antigua Classic Yacht Regatta

 


Ons reisdoel in de Carieb was fantastisch: meedoen met de Antigua Classic Yacht Regatta!

Wat een feest om tussen prachtige klassieke zeilschepen mee te varen en in de haven te liggen bij de Antigua Yacht Club. 

Windbreker vergt wel wat bemanning om een wedstrijd te kunnen varen. Die vonden snel toen we eenmaal daar waren: twee Canadezen, twee Amerikanen en via de groep van 'Zeilen-vertrekkers' ook drie Nederlanders. Niet allemaal tegelijk, maar verdeeld over drie wedstrijddagen. Geen overbodige luxe! Er stond op vrijdag en zaterdag een stevige 6 Bft mét bijbehorende golven en windvlagen van 7 Bft. Zondag bleef er nog 5 Bft over, maar nog altijd golven en windvlagen. Geen weer voor topzeil of groot voorzeil dus, maar gereefd grootzeil en kluiver en zelfs een rif in de boomfok.

Zoals altijd in wedstrijden zijn er meer aan-de-windse rakken dan we zelf zouden uitkiezen; het was af en toe superzout aan dek vanwege het overkomende buiswater!

Het gaat nog even duren, want er is zoveel te doen.... maar meer beeld volgt later op ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=DIWhibxbyrM.

Nu al nieuwsgierig? Check: http://antiguaclassics.com/2022-photos/


Reacties

Populaire posts van deze blog

De grote oversteek!

Lekker onderweg!

Sweet 'n hot Suriname!