Tijd kopen en Opzouten!We zijn nu al ruim 4 weken in Las Palmas de Gran Canaria.

Weken die zijn omgevlogen..... of eigenlijk ook weer niet. Want we waren heus druk bezig met allemaal Belangrijke Zaken. Allereerst kwamen we naar Las Palmas voor wat reserve motordingen (extra impeller, V-snaar). Omdat je hier nu eenmaal alles kunt kopen voor de boot wat je ergens anders niet te pakken krijgt. Er is een goede ankerplek en een ligplaats in de jachthaven - als er plek is - is niet duur.

Na de onstuimige overtocht, 2 etmalen vanaf Madeira, kwamen we eerst op de ankerplek aan en schreven in op de wachtlijst voor een plek in de jachthaven. De volgende dag konden we al terecht, dat viel dus reuze mee als je bedenkt dat dit de vertrekhaven is voor allerlei zeilers, en ook de populaire Atlantic Rally voor Cruisers.

Toen bleken we toch een nieuwe simkaart nodig te hebben. Die moest worden opgestuurd uit NL en dat duurde twee weken. Heerlijk! Twee weken in de zon, geen haast, we moeten toch wachten..... ondertussen hier en daar een bootklusje. De tijd verstreek rustig terwijl wij heus elke dag van alles deden:

De extra voorzeilen uitzoeken en een extra zeil in de 2e sleuf van de roller, zodat we 2 voorzeilen tegelijk kunnen in- en uitrollen. Dyneema bakstag verbeteringen verder bedenken en maken. Vallen in de mast wisselen, geld uitgeven in de watersportwinkel voor een nieuwe val, nieuw reddingsvest, reserve CO2 patronen en allerlei andere min of meer noodzakelijkheden.

Onderhoud aan reddingsvesten, eindelijk die vaste zwemtrap maken op de spiegel - dat was een flinke puzzel en laswerk! Binnen in de boot haakjes-op-handige-plekken maken. Online van alles regelen. Filmpjes maken voor ons YouTube kanaal. Een nieuwe bijboot kopen, de andere verkopen, de nieuwe aanpassen met een extra bodem, netjes in de epoxy en schilderen en antislip 'teak' plakken. Plankjes met 'teak' bekleed gemaakt als extra zitje in de kuip. Nieuw regen/schaduw tentje over de kuip maken, nadenken over een afsluit-tentje voor de doghouse met ramen en een anti-UV hoes voor de nieuwe bijboot. Materiaal daarvoor kopen en ergens een plekje geven. Bevoorraden: supermarkt en zo laat mogelijk vers fruit en groenten. Extra voorraadruimte maken met visnet. Schoonmaken, opruimen. 

Intussen maken we nieuwe vrienden met (lokale) steigerburen, wandelen samen met die leuke mensen die ook een hondje hebben waar Wickie leuk mee speelt. Maken we live contact met zeilers uit de whats-app groep van vertrekkers. Hangen we eindelijk de hangmatten weer op en gaan er zelfs af en toe in liggen. Gaan we elke dag even vers brood halen, vaak een (nieuwe) winkel ontdekken, ergens even koffie drinken.

Ook de covid-booster injectie gaf aanleiding voor extra ontdekkingen in de stad. Met de taxi naar de vaccinatie-locatie, hoog op de heuvel. Terug naar beneden wandelen en op de bonnefooi mooie uitzichtplekken vinden. 

'Het neemt allemaal zijn tijd': wijze woorden van de werfbaas, over kleine en grote bootklussen. En dit gaat natuurlijk ook op voor de gezelligheid, het voorbereiden en het onderweg zijn.

Ja, het neemt allemaal zijn tijd. En wat zijn we blij dat we nu gewoon tijd hébben! Op het havenkantoor konden we dat gewoon kopen: elke verlenging van onze plek in de jachthaven voelde als een enorme luxe: tijd kopen! Die twee weken werden er drie. Toen zaten we midden in klusjes, gezelligheid van kerst en oudjaar en maakten we een afspraak voor half januari op El Hierro. Zo werden het vier weken. We gaan terug naar de ankerplaats, maar het weer is even erg winderig en een beetje grijs en nattig. Dus nog een paar dagen respijt.....

Maar nu begint het toch te kriebelen. Binnenkort zijn we echt even klaar hier en gaan we weer naar zee, een eiland verderop om te gaan wandelen en van de natuur te genieten, weg uit de stad die zo handig is maar ook zo vreselijk veel indrukken en herrie oplevert.

Tijd om op te zouten!Reacties

Populaire posts van deze blog

De grote oversteek!

Lekker onderweg!

Sweet 'n hot Suriname!