Lekker onderweg!

Eindelijk is ons Jaar Zeilen echt begonnen: ons eerste echte 'doel' is inmiddels bereikt: Lissabon!

Dit is zo'n plek die al heel lang op ons verlanglijstje van boot-bestemmingen staat. Edgar was er jaren terug met een reis bij de Marine, Else was er nog nooit. 

In de herfst zijn hier de avonden nog zomers zwoel, je kunt 's avonds buiten op een terrasje eten of iets drinken, of wandelend door de stad vers gepofte kastanjes peuzelen die je bij een straatkarretje koopt. 

Overal is prima koffie, we zien de ene mooi betegelde gevel na de andere en klimmen/wandelen de steile straatjes, want onze scheepshond Wickie mag niet in die leuke trammetjes!


We blijven een paar weken in Lissabon en de omgeving: een lang weekend echt in de stad in een jachthaven én we ankeren bij Seixal, Montijo en Cascais. Bootklussen die we bij vertrek uit Nederland nog even vooruit schoven: 'dat kan ook wel in Portugal!' willen we nu toch echt aanpakken. Het is bijna altijd goed weer, maar in Cascais liggen we een paar regenachtige dagen in de jachthaven vanwege harde zuid-westenwind die de ankerplaats minder comfortabel maakt. En inmiddels wordt het toch wel wat kouder!

Windbreker LissabonWindbreker in Lissabon:

zeilend op de rivier de Taag, bij de beroemde Vasco da Gama-brug!Reacties

 1. Niks beter dan te doen wat je graag doet!!
  Blijf dat doen….🙏🏼

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Ruud, zeker!! Groetjes, inmiddels al weer even op Porto Santo! 😘

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De grote oversteek!

Sweet 'n hot Suriname!